Sök
  • doggybagchallenge

Agnes Lindberg - Jag kastar inte mat.

Jag har nog aldrig ens reflekterat över att det skulle vara pinsamt att be om en doggybag för att ta med mig den mat jag ända valt och betalt för att äta på restaurang. Långt innan det ens fanns lådor i varje restaurangkök har jag knatat hem med diverse aluminium-foliepaket. Ofta har maten hängts in på någon nattklubb för att kanske ätas upp framåt 05:00. Inte helt enligt livsmedelslagen men jag har klarat mig bra ändå.

När jag flyttade till USA år 1999 fick jag upp ögonen för vad en STOR portion egentligen innebär. Att ta med sig en doggybag innebar att jag både hade lunch och middag dagen efter. Knäppt egentligen att konservativa USA ska ligga före oss när det gäller att minska konsumentens egna matsvinn men så är det. NU ändrar vi det.

Under en period jobbade jag på ett matsvinnsföretag och där kom ända vändpunkten för mig. Vi kastar bort mer än en tredjedel av all mat. Vi skulle kunna prata om matproduktion och konsumentens ansvar och makten de har att sätta press på livsmedelsindustrin men det får bli nästa inlägg.

Låt oss nu istället göra det enkelt och okomplicerat att inte kasta mat. Be alltid om en doggybag, det är inte värre än att be om notan. Bonustips: handla mat via Matsmart och ladda ner Karma och ResQ Club.


/Agnes Lindberg @stockholmandme

2 visningar

KONTAKT

 

doggybagchallenge@gmail.com

 

©2019 by Doggybagchallenge.