Sök
  • doggybagchallenge

Stockholm Maria

Uppdaterad: 3 sep 2019
Mitt namn är Maria och jag driver ett Instagram-konto som heter @stockholm. Jag älskar vår stad och allt som den har att erbjuda men mest av allt älskar jag kaffe och kulturen kring det.

Föreställ dig en söndagsmorgon, det är knappt någon ute förutom kanske föräldrar med barn. Du träffar din vän på ert favoritfik, ni köper kaffe - ”ta med tack!” - och så börjar ni bara gå. Hur härligt?!

Vad som är mindre härligt är hur många gånger jag köper kaffe i en takeaway-mugg, ni vet den där med plastlocket på. Vill inte ens försöka räkna. Enligt en snabb googling använder Svenskarna en miljard engångsmuggar per år (https://www.hsr.se/nyhet/2019/ny-berakning-svenskarna-anvander-en-miljard-engangsmuggar-varje-ar). Hur sjukt?!

Gör om gör rätt, tänker jag, så nu har jag lovat mig själv att försöka ha en egen kaffemugg i väskan och be baristan slippa den där engångsmuggen. Håller kaffemuggen värmen kommer man dessutom inte behöva hälla ut hälften när det kallnat (ja, har absolut gjort det...). Flera caféer har dessutom börjat introducera en s.k. ”kafferabatt” om man har med sig en egen kaffemugg.

Det kommer vara pinsamt i början men allt är väl pinsamt när man gör det för första gången. Låt oss ta till vara på matrester på restauranger men även göra vårt bästa för att minska användning av engångskaffemuggar.


5 visningar

KONTAKT

 

doggybagchallenge@gmail.com

 

©2019 by Doggybagchallenge.